Wat wij doen

Gevonden dieren

Gevonden dieren

Regelmatig komt het voor dat weggelopen honden en katten bij ons gebracht worden. Wij controleren of deze dieren een chip dragen. Gechipte dieren kunnen snel en eenvoudig met hun eigenaren worden herenigd. Gevonden dieren die geen chip hebben, maar verder wel gezond zijn, kunnen wij doorverwijzen, bijvoorbeeld naar een van de pensions/opvangadressen op Texel. Hieronder leest u wat u kunt doen wanneer u een dier vindt.

Gezelschapsdieren

Gezelschapsdieren

U kunt bij ons met uw huisdier voor allerlei zaken terecht: uiteraard wanneer uw dier ziek is, maar ook wanneer uw dier gezond is, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse vaccinaties of simpelweg een gezondheidscheck. Om u en uw huisdieren zo goed mogelijk te kunnen helpen én de wachttijden te beperken, werken wij op afspraak. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u in geval van spoed direct geholpen wordt. Bij spoedgevallen raden wij u aan van tevoren even te bellen, zodat wij weten dat u eraan komt en vast wat spullen kunnen klaarleggen.

Kleine herkauwers

Kleine herkauwers

Texel is een echt schapeneiland: nergens in Nederland is de dichtheid aan schapen zo hoog als op Texel. Zowel professionele schapenhouders alsook hobbyhouders van schapen én geiten, kunnen bij ons terecht voor medische zorg en advies over hun dieren. Hieronder vindt u informatie over een aantal onderwerpen waarmee wij u op schapen- en geitengebied van dienst kunnen zijn. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met uw praktijk!

Overige diersoorten

Overige diersoorten

Natuurlijk zijn er nog talloze (huis)dieren op Texel die niet uitgebreid vermeld worden, maar waarvoor u zeker bij ons terecht kunt voor (spoed)zorg of advies. Denk hierbij aan alpaca's, ezels, vogels, reptielen en reeën. Bij twijfel kunt u ons altijd vragen naar de mogelijkheden.

Paarden

Paarden

Onze praktijk biedt uitsluitend eerstelijns zorg aan paarden. Het onderzoek en de behandeling van paarden door onze dierenartsen gebeurt vrijwel altijd op de locatie waar uw paard gestald staat omdat wij op de praktijk geen ruimte hebben om paarden te ontvangen. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag, alle dagen van de week bereikbaar. Voorbeelden van spoedgevallen kunnen zijn: verwondingen, koliek, acute ernstige kreupelheid en geboortehulp. Voor minder acute gevallen kunt u tijdens openingstijden altijd een afspraak maken voor een visite.

Rundvee

Rundvee

Al onze dierenartsen zijn 'geborgde rundveedierenartsen'. Wij verlenen zowel curatieve als preventieve zorg aan melk- en vleesvee, op koppelniveau en aan individuele dieren. Door regelmatig deel te nemen aan diverse nascholingsprogramma's en cursussen, blijven wij op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen op rundveegebied.