Gevonden dieren

Informatie over gevonden dieren

Regelmatig komt het voor dat weggelopen honden en katten bij ons gebracht worden. Wij controleren of deze dieren een chip dragen. Gechipte dieren kunnen snel en eenvoudig met hun eigenaren worden herenigd. Gevonden dieren die geen chip hebben, maar verder wel gezond zijn, kunnen wij doorverwijzen, bijvoorbeeld naar een van de pensions/opvangadressen op Texel. Hieronder leest u wat u kunt doen wanneer u een dier vindt.

Hond of kat gevonden?

Over gevonden honden en katten kunt u met ons contact opnemen, zodat wij u verder kunnen helpen of kunnen doorverwijzen. Voor gevonden dieren die ziek of gewond lijken, adviseren wij u direct contact op te nemen met de praktijk.

Zeehond gevonden?

Onze praktijk onderzoekt en behandelt ook zieke of gewonde zeehonden. Ziet u ergens een zeehond liggen en twijfelt u aan de gezondheid van het dier, bel dan echter niet de praktijk maar Ecomare. Zij zullen de situatie bekijken en indien nodig de zeehond meenemen naar de opvang voor verdere behandeling. Ga voor uw eigen veiligheid in geen geval zelf op de zeehond af maar blijf op afstand!

Let op, in verband met het recentelijk uitgebroken griepvirus onder zeehonden, gelden op dit moment andere richtlijnen met betrekking tot gevonden zieke of dode zeehonden.

Zeevogels

Ecomare is een landelijk erkend vogelasiel, gespecialiseerd in de opvang van kust- en zeevogels. Zieke en gewonde vogels kunt u naar Ecomare brengen, waarna wij ze indien nodig kunnen onderzoeken en behandelen.

Betreft het vogels die gevaar kunnen opleveren bij het vangen, zoals Jan van genten, aalscholvers en grote roofvogels, dan kunt u contact opnemen met Ecomare.

Overige dieren

U vindt een dier maar weet niet goed wat u er mee moet doen? Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze praktijk.

Terug naar wat wij doen